Störningsjour

Störningsjour

Vid problem med störningar från grannar, har ni möjlighet att ringa på störningsjour.


Viktiga telefonnummer

1. Securitas störningsjour, tel. 010-470 57 81

2. Polisen, tel. 114 14 (vid akutlarm 112)Medlemmarnas trygghet är viktigt

För oss i Lunna är det viktigt att värna om våra medlemmars trygghet och säkerhet, och arbeta för ett trivsamt boende och vi har därför avtal med Securitas störningsjour.


Securitas störningsjour ger oss möjlighet att när du känner dig störd eller besvärad av en granne vid ex. kraftiga störningar, alternativt ofta återkommande störningar, eller om du känner dig hotad kan kontakta störningsjouren som då åker ut och kontrollerar och pratar den störande till rätta.


Avgift per utryckning

Denna service påverkar föreningen i form av en kostnad vid varje utryckning, en kostnad som givetvis i många lägen är befogad. Kostnaden kan dock i vissa fall komma att debiteras vidare mot den störande.


Rätt att ha fest och spela musik

Varje boende har rätt att ha fest ibland och spela musik, och det är ofrånkomligt att det ibland hörs in till grannen. Dock finns det ju alltid en gräns vad gäller tidpunkt och ljudvolym och även gällande frekvent återkommande störningar.

Om ni vet att ni ska ha fest, informera gärna era grannar i närheten i förväg för större förståelse.


Försök med fredlig lösning genom direktkontakt

Vi ber Er dock att i första hand ta direktkontakt med den störande grannen för att lösa detta tillsammans på fredligt sätt, detta innan störningsjouren kopplas in, dock ej om ni känner er hotad.


Objudna gäster i trapphus, källare etc.

Störningsjouren gäller även om ni upptäcker s.k. objudna gäster i trapphus/källare och övriga utrymmen. Vi uppmanar er då att inte konfrontera dessa personer utan ta direktkontakt med störningsjouren alt. polisen, så ni inte utsätter er för personliga risker.


Informera styrelsen vid återkommande störningar

Vi i styrelsen vill gärna ha (skriftlig) information från er om ni har återkommande störningsproblem, med exakta tidpunkter och störningsorsak, detta för att kunna bilda oss en uppfattning om problemet och dess omfattning inför eventuell framtida rättsliga åtgärder och/eller delgivning av s.k. rättelseanmodan. Utan denna dokumentering kan vi inte rättsligt komma till rätta med problemet.
//2023-10-15

Relaterade bilder

Man får ha fest ibland, men inte hur högt som helst.